Pénzküldés Folyamata

5. lépés – A Pénzküldés Folyamata

Az alábbi útmutató a Wise (azelőtt TransferWise néven ismert)  “Pénzküldés Folyamata” részének kitöltését magyarázza el. Ha véletlenül tévedtél erre az oldalra, kattints az alábbi “Regisztráció Útmutató” gombra, hogy előről olvashasd az útmutatót, vagy kattints a menüben a “Főoldal”-ra, hogy előről olvasd a külföldi pénzküldéssel kapcsolatos tájékoztatót.


Ha elérkeztél erre az oldalra, akkor már lényegében kész a regisztrációd, és beállítottad az első kedvezményezettet, vagyis azon személy adatait akinek a pénzt szeretnéd küldeni.

Itt három választási lehetőséged van; Balról az első a bankkártyás fizetés, ez úgy zajlik, mint bármely egyéb online fizetés bankkártyával. A második a Kredit kártyával történő fizetés, ez ugyan úgy zajlik, mint az előző, de a kredit kártya használata miatt ennek extra díja van. Az ügyfelek leggyakrabban a harmadik opciót, vagyis a bankátutalásos módszert választják,  talán ebben bíznak a legjobban, mivel semmilyen érzékeny adatot sem kell megadni online felületen senkinek. Mi is most ezzel az opcióval foglalkozunk részletesebben:

  1. Kattints a „Bank Transfer” ablakba
  2. Ha esetleg le szeretnéd mondani a tranzakciót, ide kattintva megteheted (A lap alján található releváns gombra kattintva ennek a folyamatáról is láthatsz útmutatót).

(A kinagyításhoz kattints a képre)

Pénzküldés Folyamata - 1. lépés

Ezen az oldalon már nem kell kitöltened semmit, csak ellenőrizd a megjelenített adatok helyességét, majd írd ki a következő adatokat:

  1. Kedvezményezett neve
  2. Referencia – az utalásnál akár online bankon, vagy személyesen sétálsz be a bankba, mindenképp meg kell adnod az utaláskor, FONTOS!!!
  3. Sort Code (a Wise bank azonosító kódja)
  4. Számlaszám (a Wise számlaszáma)

Tehát a fenti négy adat segítségével utald át a küldendő összeget a Wise bankszámlájára. Nem garantálom, de a személyes tapasztalatom az, ha ezt bármely munkanapon reggel 9:00 előtt megteszed, akkor már aznap kora délután a magyarországi bankszámlán van a pénz. Ha az utalás délután történik, akkor viszont másnap várhatod a magyar bankszámlára a pénzt.

Ezen az oldalon van még három választási lehetőséged;

5. Ide akkor kattints, ha úgy döntesz, hogy majd később, egy másik időpontban fogod átutalni a pénzt a Wise számlájára.

6. Ide akkor kattints, ha már átutaltad a pénzt a Wise számlájára. Ha a rendszer kiléptet mielőtt ezt megtehetnéd, akkor sem kell pánikolni, belépsz a fiókodba, és ott ugyan úgy jelezheted nekik egy kattintással, hogy elküldted a pénzt. Viszont ne feledkezz meg róla, mert minél előbb megteszed, annál hamarabb indul a nemzetközi utalás.

7. Ide akkor kattints, ha meggondoltad magad, és mégsem szeretnéd véghez vinni a tranzakciót. (A lap alján található releváns gombra kattintva ennek a folyamatáról is láthatsz útmutatót).

(A kinagyításhoz kattints a képre)

Kifizetés bankátutalással - 1. lépés

Akár a „I’ll do it later” vagy a „I’ve sent the money to Wise” gombra kattintasz a fiókodba jutsz, ahol már látni fogod az aktuális státuszokat.

Az alábbi gombok valamelyikére kattintva megmutatjuk, hogy hogyan néz ki a fiókod, illetve hogy hogyan kell lemondani egy utalást, ha meggondolod magad;

Vagy, ha úgy érzed, hogy most már magadtól is simán megoldod a regisztrációt, akkor csupán kattints az alábbi linkre:


Scroll to Top